'Chinese overheidsinstanties mogen geen Apple-producten meer kopen'

De Chinese overheidsinstanties zouden niet langer Apple-producten mogen aanschaffen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Daardoor mogen ze niet langer Macbooks en iPads aanschaffen vanwege 'beveiliging', vermoedelijk de angst voor hacks vanuit de Amerikaanse overheid.

De wijziging is pas onlangs doorgevoered, claimt Bloomberg. In juni stond de Apple-hardware nog wel op de lijst van toegestane aankopen, in juli waren de Macbooks en iPads verdwenen. Dat claimen anonieme bronnen die zeggen bij de Chinese overheid te werken.

De Chinese overheid zal vermoedelijk zorgen om beveiliging opvoeren als reden van het verwijderen van de Apple-hardware van de lijst. Door die verwijdering verkoopt de Amerikaanse fabrikant vermoedelijk minder van zijn producten in China. Bovendien is het een signaal naar de eigen bevolking dat de hardware wellicht niet veilig zou zijn. China verbood eerder al Windows 8 op overheidscomputers.

Apple heeft niet gereageerd op de verwijdering van de lijst, maar zei al eerder dat het niet meewerkt aan het openzetten van achterdeurtjes voor geheime diensten.

┬ęTweakers