UPC voorlopig enige grote tv-aanbieder met HbbTV-ondersteuning

UPC is voorlopig de enige grote tv-aanbieder in Nederland met ondersteuning voor HbbTV. Ziggo heeft helemaal geen plannen voor ondersteuning van de interactieve-tv-standaard; KPN moet de knoop voor ondersteuning in het geval van digitale tv nog doorhakken.

UPC introduceerde woensdag ondersteuning voor de interactieve-tv-standaard, wat in de praktijk betekent dat de provider het HbbTV-signaal niet langer blokkeert. Het bedrijf blijft vooralsnog echter de enige, weet TotaalTV te melden. Ziggo heeft geen plannen om de standaard te ondersteunen, omdat het bedrijf zelf al een platform voor interactieve televisie heeft. KPN heeft de knoop voor zijn platform voor digitale televisie nog niet doorgehakt. Op Digitenne is ondersteuning voor HbbTV wel aanwezig. Ook Canal Digital en Caiway hebben ondersteuning voor de standaard voor interactieve tv-apps.

Tegelijkertijd weet TotaalTV te melden dat NPO Plus van de publieke omroep enkel op Samsung-modellen sinds 2013 te gebruiken is; oudere modellen en tv's van andere fabrikanten kunnen enkel bij de niet-betaalde versie van Uitzending Gemist. Dat komt door de eisen die de NPO stelt aan de beveiliging van het platform. Het is onbekend of en wanneer modellen van andere tv's later wel ondersteund worden.

HbbTV-toepassingen van de NPOHbbTV-toepassingen van de NPOHbbTV-toepassingen van de NPOHbbTV-toepassingen van de NPOHbbTV-toepassingen van de NPOHbbTV-toepassingen van de NPO