Acer komt met high-end laptopserie Nitro

Acer heeft een nieuwe laptopserie aangekondigd. Met Nitro richt de fabrikant zich op afnemers van high-end laptops. De Nitro bevat onder andere de GTX 860M-gpu. Er zijn een 15"- en een 17"-variant met ips-paneel en full-hd-resolutie. In het derde kwartaal zijn de laptops beschikbaar.

Volgens Acer worden de Nitro-laptops geleverd met Haswell-processors van Intel. Verder is de nieuwe GTX 860M-gpu van Nvidia ingebouwd, die bedoeld is voor gamelaptops. Met zijn Nitro-serie mikt Acer dan ook voornamelijk op de high-end markt, waaronder gamers. Verder kan er maximaal een harde schijf met capaciteit van 1TB worden ingebouwd, terwijl ook een ssd met een capaciteit van 256GB tot de mogelijkheid behoort. Acer heeft nog niet uit de doeken gedaan wat de precieze configuratiemogelijkheden zijn voor de Nitro-laptops, al is al wel duidelijk dat er keuze zal zijn uit Haswell-cpu's.

Klanten kunnen de nieuwe laptops krijgen met een 15"- of 17"-scherm. In beide gevallen is er een ips-paneel ingebouwd en bedraagt de resolutie 1920x1080 pixels. De Nitro-laptops worden verder geleverd met een zwarte behuizing die is gebouwd op basis van metaal. Volgens Acer wordt er gebruikgemaakt van de zogenaamde Nanoimprint Lithography-techniek waardoor de behuizing zachter moet aanvoelen.

Acer legt vanaf het derde kwartaal de nieuwe Nitro-laptops in de winkels, maar het is nog onbekend welke prijzen erbij horen. De fabrikant is onder andere van plan om de Nitro-serie in Europa uit te brengen, maar of er een Nederlandse release valt te verwachten is nog niet bekend.

Acer Nitro

 

┬ęTweakers