FBI start onderzoek naar ddos-aanvallen op PSN, Xbox Live en Battle.net

Een groep die opereert onder de naam LizardSquad claimt dat zij met grootschalige ddos-aanvallen afgelopen weekend onder andere Sony's PSN-netwerk en Battle.net hebben aangevallen. Ook Xbox Live zou een doelwit zijn geworden. De FBI is een onderzoek gestart.

Het PlayStation Network was de afgelopen dagen diverse keren urenlang onbereikbaar als gevolg van ddos-aanvallen. De dienst is inmiddels weer in de lucht. Ook Battle.net van Blizzard was een doelwit van de aanvallen, evenals servers van League of Legends, een spel van Riot Games, en Path of Exile van Grinding Gear Games. Verder meldt Microsoft dat er aanvallen zijn uitgevoerd op Xbox Live.

De aanvallen zijn op Twitter opgeÃĢist door een groep die opereert onder het alias LizardSquad. De groep claimt dat zij ook, door middel van een bommelding bij een vliegtuigmaatschappij, een vliegtuig heeft gedwongen een andere route te kiezen. In het vliegtuig zat een medewerker van Sony.

Sony meldt op zijn PlayStation-blog dat er door de aanvallers geen persoonlijke gegevens zijn buitgemaakt van PSN-gebruikers. De FBI is inmiddels een onderzoek gestart, maar het federale onderzoeksbureau wil verder niets loslaten over de kwestie.