Groei WhatsApp is gelijk gebleven na aankondiging overname Facebook

WhatsApp is na de aankondiging van de overname door Facebook even snel gegroeid als daarvoor. Hoewel veel mensen zeiden weg te gaan bij de chatdienst, is daarvan geen effect te bespeuren in de cijfers over het aantal actieve gebruikers van de app.

Inmiddels zit WhatsApp op 600 miljoen actieve gebruikers wereldwijd, zegt directeur Jan Koum op Twitter. Dat betekent dat ongeveer 10 procent van de wereldbevolking actieve gebruiker van de chatdienst is. Daarmee heeft de groei zich doorgezet met ongeveer 25 miljoen actieve gebruikers per maand. Die groei is te zien sinds WhatsApp in het voorjaar van 2013 voor het eerst cijfers bekendmaakte.

Facebook kondigde in februari aan WhatsApp over te nemen, waarop veel gebruikers woedend reageerden en zeiden de chatdienst de rug toe te keren. Vooral Telegram werd toen veel genoemd als alternatief. Telegram heeft volgens zijn recentste cijfers 35 miljoen gebruikers, maar dit zegt weinig over het aantal actieve gebruikers van de chat-app. WhatsApp noemt een gebruiker actief als die in de afgelopen maand minimaal één berichtje heeft gestuurd.

WhatsApp vermeldt niet hoeveel gebruikers er in bepaalde werelddelen zijn bijgekomen en zegt ook niet hoe actief gebruikers zijn. Als de groei in dit tempo doorzet, heeft WhatsApp binnen anderhalf jaar een miljard actieve gebruikers.

 ©Tweakers