HTC plaatst afbeelding en teaser van 'eerste octacore-64bit-smartphone

HTC heeft een teaser online gezet voor 's werelds 'eerste octacore-64bit-smartphone'. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om de Desire 820, een midrange-toestel dat de fabrikant volgende week zal aankondigen op elektronicabeurs IFA in Berlijn.

De Desire 820 valt vermoedelijk in dezelfde prijsklasse als de huidige Desire 816, maar of het toestel ook in Nederland uitkomt is onbekend. De teaser is geplaatst door de Chinese afdeling van HTC op het Chinese sociale netwerk Weibo.

De telefoon draait vermoedelijk op een Qualcomm Snapdragon 615-soc. Deze heeft vier Cortex A53-cores op 1,7GHz en nog eens vier van diezelfde Cortex A53-kernen op 1GHz voor minder intensieve taken. De A53-microarchitectuur is van ARM en gebaseerd op de ARMv8-architectuur. Er zijn momenteel nog geen Android-toestellen met 64bit-processors op de markt; de iPhone 5s is de enige smartphone met een 64bit-soc. De Snapdragon 615 heeft een eveneens nieuwe Adreno 405-gpu.

De teaser toont een toestel met een witte voorkant en felblauwe zijkant, een ontwerpelement dat huidige HTC-toestellen niet gebruiken. In de afbeelding staat ook de datum 4 september, een dag voordat elektronicabeurs IFA begint. Op diezelfde dag presenteren ook onder meer Microsoft en Motorola nieuwe toestellen.

HTC Desire 820 teaser

┬ęTweakers