Hackers zetten gestolen data duizenden Nederlanders en Belgen op eigen site

Door Olaf van Miltenburg, vrijdag 2 januari 2015 11:05

De hackersgroep Rex Mundi heeft een eigen website opgezet met daarop de verzamelde persoonsgegevens die de groep bij eerdere hacks in handen kreeg.
Het gaat om wachtwoorden, bankdata en medische gegevens van onder meer Nederlanders en Belgen.

De hackersgroep Rex Mundi kreeg in het verleden bekendheid door omvangrijke hacks van de systemen van onder andere Domino's Pizza, telecombedrijf Numericable en het Nederlandse uitzendbureau Accord.
De groepering perste gehackte bedrijven af en publiceerde al veelvuldig grote hoeveelheden gegevens op onder andere Pastebin en Dpaste.

Via Twitter laat Rex Mundi weten de data nu gegroepeerd te hebben op een eigen site die te benaderen is via het Tor-netwerk.
Op de site staan wachtwoorden, inlognamen, medische gegevens en bankgegevens van duizenden Nederlanders en tienduizenden Belgen.

Het gaat om gegevens die bij hacks van dertien bedrijven buit zijn gemaakt die weigerden te betalen aan de afpersers.
Onder de bedrijven zijn het Nederlandse bedrijf Accord, de Belgische bedrijven Alfahosting, Buyway, Exaris, de medische controledienst Mensura en  Numericable en de internationale ondernemingen Domino's, Drake en EasyPay.
Ook de buitgemaakte gegevens van de laatste hack, van begin december, op de interimbureaus Tobasco en Z-Staffing, staan erbij.

Volgens de hackers staat op de site eerder gepubliceerd materiaal, maar ook nog niet eerder verschenen gegevens.
Daarbij lijkt het te gaan om de persoonsdata van duizenden voornamelijk Belgen die zich ingeschreven hadden bij interimbureau Xtra Interim.
Die gegevens kreeg Rex Mundi in december in handen maar zijn nog niet eerder gepubliceerd.

De groepering zegt voor de lol, voor de spanning maar voornamelijk voor geld te hacken.
De gegevens van bedrijven die wel over de brug zijn gekomen, zou het collectief nooit vrijgeven, claimt de groep.

Rex Mundi

┬ęTweakers