BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • IDC: pc-inkoop in Nederland groeide met meer dan 40 procent

IDC: pc-inkoop in Nederland groeide met meer dan 40 procent

De pc-inkoop in Nederland is afgelopen maanden 40 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder, zo zegt marktonderzoeker IDC. Dat komt vooral door het einde van de ondersteuning voor het oude Windows XP, waardoor veel gebruikers hun systeem gingen vervangen.

Nederland is een van de landen waar de groei van de pc-inkoop het hardst ging, samen met Duitsland en Spanje, zegt IDC. In totaal nam de inkoop van pc's in West-Europa toe met meer dan 25 procent, die van heel Europa, Afrika en Midden-Oosten met 10 procent. Het is de eerste grote stijging van de pc-markt in jaren.

De pc-markt profiteert van het einde van de ondersteuning voor Windows XP, beredeneert IDC. Consumenten en bedrijven vervangen daardoor vaak machines voor exemplaren met nieuwere versies van Windows; de afgelopen jaren stelden ze dat soort aankopen vermoedelijk vaak uit.

IDC is niet de eerste die opmerkt dat het einde van Windows XP voor een boost van de Nederlandse pc-markt heeft gezorgd. CBS becijferde al dat computerwinkels de helft meer producten verkochten ten opzichte van de lente van vorig jaar.

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21 

 

 

Twitter response: "Could not authenticate you."