BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Privacywaakhonden willen verwijderde resultaten ook uit internationale Google

Privacywaakhonden willen verwijderde resultaten ook uit internationale Google

Europese privacywaakhonden willen dat Google zoekresultaten die zijn verwijderd op basis van een recente uitspraak van het EU-hof, ook uit de internationale versie van zijn zoekmachine haalt. Tot nu toe gebeurt dat alleen bij de Europese versies.

google

Doordat zoekresultaten nu wel vindbaar zijn in de internationale, Engelse versie van Google, is het relatief makkelijk om het zoekresultaten die zijn verwijderd alsnog te vinden. Een gebruiker kan met één keer klikken namelijk de overstap maken naar de internationale versie. Dat gebeurt weinig - slechts vijf procent van het Google-verkeer uit Europa gaat naar de internationale versie - maar Europese privacywaakhonden willen dat er een eind komt aan de omweg, melden anonieme bronnen aan Bloomberg.

Google moet zoekresultaten in bepaalde gevallen verwijderen als personen daar om vragen, oordeelde het Europese Hof van Justitie eerder dit jaar. Het bedrijf heeft nu een tool waarmee mensen links kunnen aanvragen die ze verwijderd willen zien, als die bijvoorbeeld kwetsend zijn. Dat kan zelfs als de gelinkte pagina zelf wel door de beugel kan.

De Europese privacywaakhonden zijn ook niet blij dat Google websites inlicht als resultaten worden verwijderd uit de zoekindex; in dat geval kunnen ze de verhalen opnieuw onder de aandacht brengen, zoals verschillende Britse media al hebben gedaan. Ook vinden de privacywaakhonden dat Google geen melding onder een pagina met zoekresultaten voor personen moet tonen waarin staat dat resultaten kunnen zijn weggelaten.

©Tweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21 

 

 

Twitter response: "Could not authenticate you."