BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Bijna kwart Nederlandse gebruikers verwijdert Twitter-app van telefoon

Bijna kwart Nederlandse gebruikers verwijdert Twitter-app van telefoon

Bijna een kwart van de Nederlandse gebruikers gooide afgelopen jaar de Twitter-app van zijn telefoon, zo blijkt uit cijfers van Telecompaper. Een kwart van de Nederlanders met een smartphone heeft nu nog een Twitter-app op zijn telefoon staan.

Vooral onder jongeren is het verwijderen van de Twitter-app vaak gebeurd, zo heeft Telecompaper becijferd. Waar vorig jaar nog 66 procent van de jongeren tussen 12 en 19 jaar een Twitter-app op zijn smartphone heeft staan, is dat nu gedaald naar 40 procent. Dat betekent dat vier op de tien twitter gebruikende Nederlandse jongeren zich heeft afgewend van het sociale netwerk. Over de gehele bevolking is het percentage gedaald van 32 naar 25 procent.

Telecompaper voert dit onderzoek uit door 2000 Nederlanders te ondervragen, waarbij de kenmerken van de groep respondenten overeenkomt met die van Nederlandse bevolking op het gebied van leeftijd en opleidingsniveau. Het onderzoeksbureau merkt wel op dat etnische minderheden ondervertegenwoordigd zijn in de groep respondenten.

Het onderzoek vermeldt niet op gebruikers een andere app gebruiken om tweets te lezen, maar het ligt niet erg voor de hand: met beperkingen als maximaal aantal registraties kunnen Twitter-apps van derden nauwelijks meer aan populariteit winnen afgelopen jaren.

Het teruglopen van de populariteit van Twitter lijkt een breder fenomeen dan alleen in Nederland. Om tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers goed voor de dag te komen volgende week zal Twitter dan ook het bereik bekendmaken van niet-ingelogde gebruikers, schreef The Wall Street Journal vorige week.

Twitter

© Tweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21 

 

 

Twitter response: "Could not authenticate you."