BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Fabrikanten mogen van Microsoft tablets maken met Windows Phone

Fabrikanten mogen van Microsoft tablets maken met Windows Phone

Fabrikanten mogen van Microsoft tablets gaan maken met Windows Phone. Dat blijkt uit documentatie die de Redmondse softwaremaker zelf online heeft gezet. Microsoft biedt de optie om firmwares te maken zonder telefoon-functionaliteit.

Microsoft noemt de optie 'wifi feature pack' en  legt uit op een pagina voor fabrikanten dat het een firmware is waaruit alle functionaliteit die gerelateerd is aan bellen en verbindingen met mobiele netwerken uit is gehaald.

Daarnaast zegt Microsoft op dezelfde pagina dat het voortaan schermdiagonalen toestaat van 6,01" tot 7", waarbij de resolutie is vastgezet op 1280x768 pixels. Met die beide wijzigingen is het dus mogelijk voor fabrikanten om conventionele 7"-tablets met Windows Phone te maken. Tot nu toe zijn alleen smartphones uitgerust met Windows Phone.

De wijziging is eens te meer een aanwijzing dat Microsoft de grenzen wil laten vervagen tussen zijn diverse besturingssystemen. Microsoft-directeur Nadella zei eerder al dat dat zou gaan gebeuren. Microsoft toonde ook al een 7"-tablet met Windows, maar die is gebaseerd op een Intel-processor.

Windows-tablet

©Tweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21