BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Facebook verbiedt vanaf november winacties voor pagina's

Facebook verbiedt vanaf november winacties voor pagina's

Facebook heeft zijn regels omtrent het 'liken' van pagina's en beschrijvingen van mobiele applicaties aangescherpt. In beide gevallen krijgen beheerders tot begin november de tijd om aan de nieuwe regels te voldoen, zo maakte het sociale netwerk duidelijk.

 Eén van de aanpassingen is dat games die een verplichte of optionele bijdrage vereisen, dit duidelijk moeten vermelden in de omschrijving van het spel. Op die manier zou duidelijk moeten zijn dat de gameplay kan veranderen gedurende het spel, wat de gebruikerservaring ten goede moet komen.

Daarnaast trekt Facebook de touwtjes aan wat betreft het 'liken' van pagina's voor bepaalde doeleinden, zoals het winnen van een prijs. De beheerder van een pagina mag vanaf 5 november niet meer vragen om de pagina te 'liken', zo staat er in de nieuwe platform policy. Het blijft wel toegestaan om op de pagina te vragen om een bepaalde app te gebruiken, een promotiecode in te voeren of om in te checken.

Vermoedelijk probeert Facebook met de nieuwe regels tegemoet te komen aan de klachten die er lange tijd waren door met name de winacties op het sociale netwerk. Sommige gebruikers vonden dat daardoor hun tijdlijnen werden 'vervuild'.

©Tweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21