BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Microsoft kondigt Windows 9 op 30 september aan

Microsoft kondigt Windows 9 op 30 september aan

Microsoft zal op 30 september tijdens een persbijeenkomst de opvolger van Windows 8 presenteren, meldt The Verge op basis van anonieme bronnen. Naar verwachting zal een technology preview van Windows 9 kort daarop beschikbaar komen.

Windows logoEr gingen al langer geruchten over een aankondiging van Windows 9 in september, maar The Verge noemt de waarschijnlijke datum van 30 september voor een persbijeenkomst van Microsoft. Daar zal de softwaregigant naar verwachting Windows 9, ook bekend onder codenaam Threshold, gepresenteerd worden. Microsoft zal vermoedelijk ook vlak na de aankondiging een technology preview van Windows 9 uitbrengen.

Windows 9 moet zich meer gaan richten op desktopgebruikers. Zo keert het startmenu terug. Ook zou Microsoft in Threshold de charms bar willen verwijderen uit de desktopomgeving. Ook andere wijzigingen aan de gebruikersinterface zouden deel uit maken van de nieuwe Windows-versie, terwijl Microsoft ook de digitale assistent Cortana in het besturingssysteem wil opnemen.

Microsoft zal tijdens de geplande persconferentie mogelijk ook inzicht geven in de status van het samenvoegen van Windows RT met Windows Phone. De softwaregigant gaf in juli al aan dat Windows en Windows Phone uiteindelijk één uniform besturingssysteem moeten gaan vormen.

©Tweakers

Webmaster

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21