BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

T-Mobile begint met activeren edge

T-Mobile is begonnen met het aanbieden van zijn snellere 2g-netwerk op basis van edge. De opwaardering van het 2g-netwerk naar edge gebeurt juist in gebieden waar T-Mobile zijn netwerk nog niet heeft gemoderniseerd en dus geen 4g-dekking biedt.

Daarbij gaat het onder meer om het noorden, oosten en zuiden van Nederland, zegt de provider. T-Mobile heeft drie maanden uitgetrokken voor het uitrollen van edge en heeft dus het plan om in november klaar te zijn. De activering vindt 's nachts plaats, volgens T-Mobile omdat klanten dan het minste last ondervinden; vermoedelijk betekent het dat de provider masten even uitzet om edge te activeren.

Andere providers zijn ook al begonnen met edge, maar bij KPN en Vodafone gebeurde dat juist in de gebieden waar die providers wel nieuwe netwerkapparatuur hadden neergezet. Edge is een snellere variant van gprs en is herkenbaar aan de E boven in beeld naast de balkjes of bolletjes die het bereik aanduiden. Hoewel de theoretische maximumsnelheid 384Kbit/s is, claimt T-Mobile dat zijn edge-netwerk een snelheid heeft van maximaal 100Kbit/s. Het is geen nieuw soort netwerk: Telfort begon in 2005 als eerste met edge.

Vanaf oktober zal ook T-Mobiles dochteronderneming Ben 4g gaan bieden, zo maakte het bedrijf donderdag bekend. Ben is een virtuele provider op het netwerk van T-Mobile. Veelal krijgen virtuele providers later of tot nu toe niet de mogelijkheid om klanten 4g te bieden.

┬ęTweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21