BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Microsoft moet in Europa opgeslagen e-mails aan VS geven

Microsoft moet in Europa opgeslagen e-mails aan VS geven

Microsoft moet bepaalde e-mails die in Ierland zijn opgeslagen overhandigen aan de Amerikaanse overheid. Dat heeft een Amerikaanse rechtbank besloten. Microsoft maakte bezwaar: het bedrijf vindt niet dat een Amerikaanse rechtbank buitenlandse mails kan opvragen.

MicrosoftDe zaak draait om een gerechtelijk bevel van een Amerikaanse rechter om toegang tot bepaalde e-mails die in Ierland zijn opgeslagen. Het is niet duidelijk om wat voor e-mails het gaat en of de verzender of ontvanger ervan ergens van wordt verdacht.

Microsoft stelde dat een Amerikaanse rechtbank een dergelijk bevel niet zou mogen uitvaardigen, omdat de e-mails niet in de Verenigde Staten zijn opgeslagen. Daarom tekende Microsoft protest aan bij de rechtbank, maar die heeft het bedrijf geen gelijk gegeven. Dat meldt persbureau Reuters.

Overigens kunnen de Amerikaanse geheime diensten al langer toegang krijgen tot informatie die door Amerikaanse bedrijven wordt beheerd en in het buitenland is opgeslagen, op grond van de omstreden Patriot Act. In dit geval gaat het echter om een strafrechtelijk onderzoek door het Amerikaanse Openbaar Ministerie.

Volgens de Amerikaanse rechtbank maakt het niet uit waar opgevraagde gegevens zijn opgeslagen: zolang Microsoft ze in beheer heeft, moeten ze volgens de rechter worden overgedragen als daartoe een gerechtelijk bevel wordt uitgevaardigd. Die verplichting geldt zelfs als de gegevens in een ander land zijn opgeslagen. Microsoft hoeft de mails niet onmiddellijk te overhandigen: het bedrijf kan eerst in beroep gaan.

Het is nog niet bekend of Microsoft in beroep gaat, maar waarschijnlijk is het wel. Het bedrijf zei eerder dat het gerechtelijk bevel in strijd is met meerdere internationale verdragen en 'de privacy van iedereen over de hele wereld verslechtert'.

┬ęTweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21 

 

 

Twitter response: "Could not authenticate you."