BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Prijsvergelijker Beslist.nl ziet af van omstreden verplichte tracker

Prijsvergelijker Beslist.nl ziet af van omstreden verplichte tracker

De prijsvergelijker Beslist.nl gaat webwinkels niet verplichten om een tracker op de bestelpagina te plaatsen. Meerdere grote webwinkels hadden zich tegen de verplichte tracker gekeerd en dreigden weg te lopen bij de prijsvergelijker.

BeslistBeslist.nl wilde dat webwinkels de tracker zouden plaatsen zodat het kan zien wanneer een gebruiker van Beslist.nl op een webwinkel een product koopt. De prijsvergelijker, die geld vraagt van aangesloten webwinkels, wil namelijk dat webwinkels per transactie gaan betalen, in plaats van per klik, zoals nu het geval is.

Het liefst wil de prijsvergelijker dat nog steeds, zegt de chief operating officer van het bedrijf tegenover Twinkle, maar webwinkels die de tracker niet willen plaatsen kunnen per klik blijven betalen. De prijsvergelijker had weinig keus: meerdere grote webwinkels, waaronder Bol.com, CoolBlue en Wehkamp, dreigden de samenwerking met de prijsvergelijker te beëindigen. Met het plaatsen van de tracker zou de prijsvergelijker namelijk inzage krijgen in de statistieken van de webshops.

Eerder op vrijdag werd al bekend dat Wehkamp zijn producten van de prijsvergelijker had gehaald. Tegenover Twinkle zegt Wehkamp echter dat de tracker daarvoor geen aanleiding is, al is niet duidelijk wat dan wel. "Ons besluit hangt samen met iets anders, dat Beslist.nl al heeft doorgevoerd, iets technisch", aldus de webwinkel tegenover Twinkle.

©Tweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21