BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Twitter koopt password-manager Mitro en maakt code openbaar

Twitter koopt password-manager Mitro en maakt code openbaar

Twitter heeft het bedrijf achter de password-manager Mitro overgenomen. Het bedrijf staakt de ontwikkeling van de password-manager, maar samen met de Electronic Frontier Foundation maakt de Amerikaanse onderneming de broncode openbaar.

Het team achter de password-manager gaat aan de slag in het 'locatie-team' van Twitter; daarmee lijkt de overname een zogenoemde acqui-hire te zijn, waarbij een bedrijf wordt overgenomen om de mensen die er werken in dienst te kunnen nemen. Vaak staakt het bedrijf dat het kleinere bedrijf overneemt de dienstverlening. Dat is in dit geval ook zo, maar Mitro heeft de broncode van het project openbaar gemaakt.

De Electronic Frontier Foundation, een burgerrechtenorganisatie die vergelijkbaar is met het Nederlandse Bits of Freedom, gaat Mitro helpen om van de software een succesvol opensource-project te maken. Zowel de broncode van de client als van de server is openbaar gemaakt. Mitro zal de servers nog tot in ieder geval eind dit jaar in de lucht houden; hoe het daarna zit, is nog onbekend.

Mitro is een relatief nieuwe en kleine password-manager. De software biedt onder meer de mogelijkheid om wachtwoorden te delen met anderen en automatisch in te loggen via een extensie.

Mitro

┬ęTweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21