BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Seagate introduceert nieuwe nas-systemen

Seagate introduceert nieuwe nas-systemen

Seagate heeft zijn op de zakelijke markt gerichte nas-serie vernieuwd. Naast een tweetal basismodellen met twee en vier drivebays brengt de fabrikant ook drie Nas Pro-modellen op de markt die over meer processorkracht en werkgeheugen beschikken.

De twee Nas-basismodellen zijn voorzien van een dualcore Marvell-cpu en 512MB werkgeheugen. De opslagsystemen bestaat uit diskless-uitvoeringen en modellen leverbaar met schijfconfiguraties van 2TB tot 5TB per drivebay, waarmee het model met vier drivebays een bruto-opslag van maximaal 20TB toegankelijk maakt. Het model met twee drivebays biedt één gigabitaansluiting en het model met vier drivebays telt er twee. Volgens de fabrikant zijn de nas-modellen geschikt tot 25 gebruikers.

Seagate mikt met de Nas Pro-lijn op bedrijven met maximaal 50 gebruikers. Hierbij is ook een opslagsysteem in de serie opgenomen die goed is voor zes drivebays, waardoor de maximale opslagcapaciteit 30TB kan bedragen. De Nas Pro-systemen zijn voorzien van een krachtiger dualcore Atom-processor samen met 2GB werkgeheugen en usb 3.0-aansluitingen.

Volgens de fabrikant zorgt zijn SimplyRAID-algoritme voor de nodige veiligheid en worden raid-opstellingen snel opgebouwd. Verder laat de zakelijke firmware, met de naam NAS OS 4, apps voor de veiligheid in een sandbox draaien. Het besturingssysteem ondersteunt standaard een aantal cloudopslagdiensten, maar volgens TechReport is het verdere app-aanbod nog beperkt. Wel heeft Seagate zogeheten Sdrive-apps voor mobiele apparaten uitgebracht om zo op afstand toch bestanden te kunnen benaderen.

In totaal levert Seagate 25 verschillende configuraties van de nieuwe modellen, waarbij de prijzen beginnen bij 199 dollar, circa 145 euro, en eindigen bij 2500 dollar, ofwel 1837 euro. De nas-systemen zijn al leverbaar, al komen de 5TB-schijven pas volgende maand beschikbaar. Seagate belooft verder NAS OS 4 als upgrade te gaan aanbieden voor de twee nas-modellen die het vorig jaar uitbracht met vier en acht drivebays.

© Tweakers

Seagate Nas Pro

Webmaster

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21 

 

 

Twitter response: "Could not authenticate you."