BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Zoekmachine Google gaat mobiele gebruikers waarschuwen voor Flash-sites

Zoekmachine Google gaat mobiele gebruikers waarschuwen voor Flash-sites

Google gaat gebruikers van de mobiele versie van zijn zoekmachine waarschuwen wanneer pagina's in de zoekresultaten veel Flash-content gebruiken. Website-eigenaren zouden html5-technieken moeten gebruiken, waarschuwt de zoekgigant.

Niet alleen voor Flash-content wordt sinds maandag gewaarschuwd, ook voor andere technieken die op het apparaat van de gebruiker mogelijk niet werken. Google noemt die andere technieken niet bij naam, maar daarbij kan onder meer worden gedacht aan java en Silverlight. Flash werkt onder meer niet op iOS, evenals op recentere Android-apparaten.

Website-eigenaren zouden Flash en andere plug-ins moeten verruilen voor html5-technieken, waarschuwt Google, om er zeker van te zijn dat hun sites op alle apparaten werken. Bovendien moeten ze zich ervan verzekeren dat ze javascript-code, stylesheets en afbeeldingen niet blokkeren voor de zoekmachine via robots.txt, omdat Google die bestanden nodig zegt te hebben om de structuur van een website goed te kunnen doorgronden.

© Tweakers

Webmaster

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21