BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Artsen implanteren eerste 3d-geprinte wervel bij Chinees kind

Artsen implanteren eerste 3d-geprinte wervel bij Chinees kind

Chinese artsen hebben naar eigen zeggen voor het eerst een 3d-geprinte nekwervel geïmplanteerd. Ze deden dat bij een twaalfjarige jongen. Omdat een wervel met een 3d-printer op maat kan worden gemaakt, zijn er minder hulpmiddelen en aanpassingen nodig om de wervel op zijn plek te houden.

De medici gebruikten data uit een ct-scan van de wervels van de jongen om het 3d-model te maken, bericht de Chinese tv-zender CNTV. Dankzij de data van de ct-scan was het mogelijk om een model te maken dat exact op de plek zou passen van de originele wervel. Artsen moesten die wervel enkele maanden geleden verwijderen vanwege nekkanker.

De nekwervel zelf is geprint met titaniumpoeder, een materiaal dat artsen al langer gebruiken voor het 3d-printen van implantaten, bericht CCTV in een reportage. De jongen moet na revalidatie in staat zijn dankzij de 3d-geprinte nekwervel veel meer te bewegen. Hoewel artsen nog nooit een 3d-geprinte wervel gebruikten bij een operatie, is het toepassen van 3d-geprinte implantaten geen nieuwe ontwikkeling. Zo implanteerden Nederlandse en Belgische medici bijvoorbeeld bijna twee jaar geleden een onderkaak.

Screenshot

 
©Tweakers
Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21