BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Google krijgt miljoen copyright-takedowns per dag

Google krijgt miljoen copyright-takedowns per dag

In de afgelopen week heeft Google gemiddeld een miljoen keer per dag een verzoek gehad om content die inbreuk zou maken op het auteursrecht te verwijderen. Dat is het hoogste aantal verwijderingsverzoeken ooit.

Waar Google drie jaar geleden nog gemiddeld 19.000 verwijderingsverzoeken per dag kreeg, is dat aantal nu gestegen naar meer dan een miljoen. Dat blijkt uit het transparantierapport van Google. Het is voor het eerst dat Google zoveel verwijderingsverzoeken heeft gekregen. Het gaat daarbij enkel om verzoeken tot verwijdering uit de zoekindex van pagina's die inbreuk op het auteursrecht zouden maken; verwijderingsverzoeken op basis van het recht om vergeten te worden zijn niet meegerekend.

Dat betekent dat Google inmiddels ongeveer elke 85 milliseconden een verwijderingsverzoek krijgt, schrijft Torrentfreak, dat als eerste opmerkte dat het aantal verwijderingsverzoeken per dag het miljoen was gepasseerd. In de afgelopen maand heeft Google voor 30 miljoen url's een verwijderingsverzoek gekregen, verspreid over 47.000 verschillende domeinen.

In dezelfde maand was de BPI, de branche-organisatie van de Britse muziekindustrie, de meest enthousiaste indiener van verwijderingsverzoeken, met 6,3 miljoen url's die het wilde laten verwijderen uit Googles zoekindex. Listengo.com, een site waarmee mp3'tjes kunnen worden gevonden, kwam het vaakst voor in verwijderingsverzoeken.

google verwijderingsverzoeken

┬ęTweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21 

 

 

Twitter response: "Could not authenticate you."