BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Twitter dringt spam met 40 procent terug

Twitter dringt spam met 40 procent terug

Twitter heeft met een nieuwe tool het aantal spamberichten op Twitter met 40 procent kunnen terugdringen. Een deel van de spam wordt nu al tijdens het posten opgemerkt en geblokkeerd, maar ook bestaande spamaanvallen worden sneller teruggedrongen.

Met de tool kunnen Twitter-medewerkers eenvoudig nieuwe antispammaatregelen toevoegen. Vroeger kostte dat uren of zelfs dagen, omdat een wijziging in de code moest worden gemaakt, getest en vervolgens uitgerold. Met Botmaker, zoals Twitters nieuwe tool heet, kan dat binnen enkele minuten. In feite bestaat Botmaker uit een groot aantal kleine bots die naar spamberichten zoeken.

Botmaker heeft een eigen, makkelijk leesbare syntax, waarin voorwaarden en acties moeten worden opgesteld. Elke bot bestaat uit een voorwaarde en een actie. Een bot kan bijvoorbeeld zoeken naar een tweet met een bepaalde tekst of url en die vervolgens verwijderen.

Botmaker werkt al tijdens het posten van een tweet. Dat moet ertoe leiden dat spam nog voordat gebruikers ermee in aanraking kunnen komen wordt geblokkeerd. Meer complexe bots draaien echter pas achteraf, om te voorkomen dat er te veel latency ontstaat bij het posten van een tweet. Ook draaien er bots die kijken naar het gedrag van een gebruiker over een langere periode.

Inmiddels is Botmaker de belangrijkste antispamtool van Twitter, stelt het bedrijf zelf, en wordt de tool ook op andere systemen gebruikt. Onduidelijk is met welk doel de tool nog meer kan worden ingezet. Evenmin is duidelijk of Twitter plannen heeft om Botmaker opensource te maken.

┬ęTweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21 

 

 

Twitter response: "Could not authenticate you."