BANNER CW-100

                                                                                Wij zorgen ervoor dat uw website gezien wordt!

  • Start
  • Blog
  • Kwart Nederlanders bankiert via telefoon

Kwart Nederlanders bankiert via telefoon

Een kwart van de Nederlanders bankiert via de telefoon. Dat claimt de Nederlandsche Bank op basis van eigen onderzoek. Daarmee is er een minderheid van de Nederlandse smartphonebezitters die gebruikmaakt van de apps van banken om het saldo te bekijken en overboekingen te doen.

Volgens de recentste cijfers van GfK heeft ongeveer 70 procent van de Nederlanders een smartphone in bezit. Omdat die apps ook voor tablets beschikbaar zijn, ligt het percentage dat een app voor bankieren kan installeren vermoedelijk nog iets hoger. Dat zou impliceren dat minder dan 35 procent van de mensen die een smartphone heeft, hem gebruikt voor mobiel bankieren.

De Nederlandsche Bank gaat niet in op de reden waarom een meerderheid van de smartphone- en tabletbezitters ervoor kiest om niet mobiel te bankieren. Klanten van banken die de apps wel hebben, gebruiken die minstens een keer per week, zo claimt de DNB. De details over het onderzoek, zoals het aantal en de verdeling van respondenten en de vraagstelling, zijn niet gepubliceerd door de bank.

┬ęTweakers

Chiwi's Webdesign

Volg ons op Social Media

facebook logo 1-11  Googleplus-137  linked icon-15   twitter1-21 

 

 

Twitter response: "Could not authenticate you."